Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Φιάσκο με τις πληρωμές

Η πολιτική ανικανότητα στον υπερθετικό βαθμό: Δεν αναρτήθηκαν τα προσωρινά δικαιώματα-Εκτεθειμένος ο υπουργός.

τρακτερ - Αντίγραφο

Απίστευτες καταστάσεις….και ένα (…ένα ακόμη) απίστευτο φιάσκο του υπουργού, οι δηλώσεις και οι επίσημες ανακοινώσεις του οποίου συνέβαλαν σε όλο αυτό το κομφούζιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν τα έμπειρα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνουν τελικά οι αναρτήσεις των προσωρινών δικαιωμάτων.

Βέβαια, μετά και την επίσημη δήλωση-ανακοίνωση του υπουργού, κατά χιλιάδες οι αγρότες όλης της χώρας ψάχνουν να βρουν τα προσωρινά δικαιώματα, κατά εκατοντάδες και τα ανάλογα ερωτήματα στην Ένωση Αγρινίου.

Και το συμπέρασμα: Προχειρότητα, αναποτελεσματικότητα, αδυναμία οργάνωσης, …εμπαιγμός!

Με την ψευδαίσθηση που τόσο έντεχνα καλλιέργησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, οι παραγωγοί θεώρησαν ότι αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν το 90% της ενίσχυσης που δικαιούνται. Φυσικά, πληρωμές χωρίς την προηγούμενη ανάρτηση των δικαιωμάτων, θα είναι αδύνατη.

Όλα αυτά, την ώρα που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε το υπουργείο να κάνει την εξόφληση και όχι να συζητάμε το αν και πότε θα πάρουν το 90% απ’ την προκαταβολή μόνο!

Το γεγονός, βέβαια, ότι οι τοπικές κοινωνίες στενάζουν, έχοντας «στεγνώσει» εντελώς από ρευστό, αφού η Ενιαία Ενίσχυση είναι που θα τροφοδοτούσε την ημιθανή οικονομία, δεν δείχνει να συγκινεί κανέναν και κυρίως όχι τους έχοντες την πολιτική ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση, οι οποίοι περιορίζονται στο να επιδοθούν, κάθε φορά, σε θεατρινισμούς και δηλώσεις, το νόημα των οποίων, προφανώς και δεν αντιλαμβάνονται ούτε οι ίδιοι.

Αίσθηση και αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί πάντως το γεγονός ότι, παρά το τεράστιο φιάσκο, μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον, ο κ. υπουργός δεν έκρινε σκόπιμο να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη από τους χιλιάδες αγρότες που τόσο έχει ταλαιπωρήσει, …με την εν γένει πολιτική του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αποστόλου, δήλωνε από βήματος Βουλής ότι συνειδητά επέλεξε να γίνουν οι πληρωμές 1η Δεκέμβρη παρ' ότι ήταν έτοιμος απ' τον Νοέμβριο, προκειμένου να δόσει αντί του 70% το 90% της πληρωμής. Εξίσου συνειδητά όμως αποφεύγει  να εξηγήσει ότι αυτό το 90% είναι περίπου το 45% των χρημάτων που εισέπραταν οι παραγωγοί.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αγρότες.