Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Νέο χρονοδιάγραμμα πληρωμών

…αλλά ο αγροτικός κόσμος «βράζει» στην κόλαση της φοροεπιδρομής και της στάσης πληρωμών.

Φ.Μ.. e-ea.gr (2) - Αντίγραφο

«Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα καταβληθεί στους αγρότες μεγάλο μέρος των οικονομικών εκκρεμοτήτων της περιόδου 2012-2014 και ως τις 15 Δεκεμβρίου θα καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες και η προκαταβολή που αφορά την ενιαία ενίσχυση».

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου σε συνέντευξή του, χθες, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ουσιαστικά, ο υπουργός ανακοίνωσε ένα ακόμη χρονοδιάγραμμα πληρωμών, το οποίο και όλοι ελπίζουμε να μην αποδειχθεί φενάκη, όπως τα προηγούμενα. Διότι, αν και αυτή τη φορά δεν γίνουν οι πληρωμές, σε λίγο θα συζητάμε, με επιστημονικούς, νομικούς ή ιστορικούς όρους, αν η εξολόθρευση του αγροτικού πληθυσμού θα είναι γενοκτονία ή εθνοκάθαρση…

Και το λέμε αυτό, διότι, όπως και άλλοτε έχουμε εξηγήσει (εδώ) η εξοντωτική φορολόγηση σε συνάρτηση με τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το υπουργείο, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη της παραγωγής, με όσες συνέπειες θα έχει αυτό για την εθνική οικονομία και την ήδη σε όλεθρο ελληνική κοινωνία.

Το αστείο της όλης υπόθεσης, πάντως, είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός διακηρύττει… ότι οι αγρότες έχουν δίκιο και ότι είναι μαζί τους. Φανταστείτε και να μην ήταν….