Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Περιμένουν ακόμα την παράταση...

Η δίμηνη παράταση υποβολής δηλώσεων για τους τους κατ’ επάγγελμα αγρότες μικρούς παραγωγούς φωτοβολταϊκών…δεν δόθηκε ποτέ. Για αναξιοπιστία του υπουργείου μιλούν οι παραγωγοί.

φ-β ένωση αγρινίου (2)

«Με νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, θα δοθεί παράταση δύο μηνών προς τους κατ’ επάγγελμα αγρότες μικρούς παραγωγούς φωτοβολταϊκών, που για διάφορους λόγους δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν εμπρόθεσμα στον ΛΑΓΗΕ υπεύθυνες δηλώσεις για την ιδιότητά τους, με βάση τις οποίες παρέχονται οι αποζημιώσεις του προηγούμενου έτους και γίνεται ο προσδιορισμός της τιμής έκδοσης τιμολογίων του τρέχοντος έτους».

Αυτό είχε ανακοινώσει στα τέλη Ιουνίου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, συμπληρώνοντας ότι «το υπουργείο σχεδιάζει αυτήν την περίοδο ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας επιτρέψει τους επόμενους μήνες να βελτιώσουμε τις αποζημιώσεις για τους πολύ μικρούς παραγωγούς ΑΠΕ και ειδικά φωτοβολταϊκών και ιδιαίτερα γι’ αυτούς που είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες».

Ωστόσο, μέχρι σήμερα καμιά τέτοια ρύθμιση δεν έχει ψηφιστεί και το μόνο που έχει καταφέρει το υπουργείο είναι να δημιουργήσει πρόσθετη σύγχυση και αναστάτωση στους παραγωγούς, οι οποίοι και κάνουν λόγο για αναξιοπιστία και αφερεγγυότητα του υπουργείου.