Ένωση Αγρινίου

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ισοδύναμα και εγγυήσεις ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεσμεύσεις επανεξέτασης των αντιαγροτικών οικονομικών μέτρων ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ από τα κόμματα.

πασεγες

Έκκληση προς όλα τα κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο των ελλήνων αγροτών, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές και να δεσμευτούν για επανεξέταση των μέτρων, απευθύνει το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 και - μεταξύ άλλων - ασχολήθηκε με τα μέτρα που αφορούν τους αγρότες και προβλέπονται στα πλαίσια του 3ου μνημονίου που έφερε και ψήφισε στη Βουλή η απερχόμενη Κυβέρνηση.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, κοινή είναι η διαπίστωση όλων των μελών του Δ.Σ. ότι τα μέτρα που ήδη ψηφίστηκαν και όλα όσα θα ακολουθήσουν τον Οκτώβρη, εξειδικεύοντας τη συμφωνία, είναι δυσβάσταχτα και εξοντωτικά για τους αγρότες και αν δεν επανεξεταστούν ή αν δεν αντικατασταθούν από άλλα ισοδύναμα μέτρα, θα οδηγήσουν στον αφανισμό της πρωτογενούς παραγωγής και στη πλήρη διάλυση της αγροτικής μας οικονομίας.

Για τους λόγους αυτούς καλούν όλα τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των ελλήνων αγροτών να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές, και να δεσμευτούν για επανεξέταση των μέτρων.

Πρέπει όλοι επιτέλους να αντιληφθούν ότι αν υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν στη γενοκτονία τους έλληνες αγρότες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Κάτι τέτοιο οι αγρότες με την ψήφο τους δεν πρέπει να το επιτρέψουν, τονίζει το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ καταλήγοντας.