Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Αποκαθίσταται το πρόβλημα στη Διώρυγα Δ20

Αποκαθίσταται το σοβαρό πρόβλημα που εμφανίστηκε στη Διώρυγα Δ20 την Παρασκευή 21 Αυγούστου, και το οποίο προκάλεσε διακοπή της παροχή νερού με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η άρδευση στην πεδιάδα των Οινιάδων.

δ20 εα  (1)

Το συμβάν οφειλόταν σε ρήγμα στο πρανές της διώρυγας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρξουν μεγάλες απώλειες νερού, ενώ λόγω της διάβρωσης του εδάφους, έχει δημιουργηθεί καθίζηση στον παράλληλο στη διώρυγα δρόμο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, λόγω του κατεπείγοντος της κατάστασης, ανέλαβε για άλλη μια φορά σχετική πρωτοβουλία, ξεπερνώντας εκ νέου το όριο των αρμοδιοτήτων που της αναλογούν, για την άμεση και γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς. Έτσι πολύ σύντομα οι αγρότες των περιοχών Νεοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου θα μπορούν και πάλι να συνεχίσουν την άρδευση.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί την μόνιμη και οριστική λύση των προβλημάτων της Διώρυγας Δ20 μέσω του Προγράμματος Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, και συγκεκριμένα την ένταξη των απαιτούμενων τεχνικών παρεμβάσεων στο έργο «Συμπληρωματικά έργα για την αναβάθμιση των υδατικών οικοσυστημάτων Νοτιοδυτικής Αιτωλοακαρνανίας», του οποίου οι Περιβαλλοντικοί Όροι εγκρίθηκαν πρόσφατα από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.