Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Ώρα διεκδικήσεων  

Θωμάς Κουτσουπιάς: Η Επιτροπή Διεκδίκησης για το Πανεπιστήμιο να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να επεκταθεί σε όλα τα μείζονα θέματα της περιοχής.

proedros - Αντίγραφο

Ένα βήμα πιο πέρα έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς κατά την σύντομη παρέμβασή του στη συνεδρίαση που προκάλεσε ο δήμαρχος Αγρινίου με τους φορείς για το θέμα του Πανεπιστημίου, προτείνοντας η Επιτροπή που τώρα συγκροτείται για την αποτροπή της απομάκρυνσης των Τμημάτων, να γίνει μόνιμη και να ασχοληθεί με όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και που αφορούν στην ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ. Κουτσουπιάς, όπως και στη σχετική δήλωσή του είχε κάνει, υποστήριξε ότι είναι αδιανόητη η μεταφορά των Τμημάτων στην Πάτρα και αναφέρθηκε στη συνεργασία που όλα αυτά τα χρόνια έχει η Ένωση Αγρινίου με το Πανεπιστήμιο, σε θέματα έρευνας και όχι μόνο. Υπενθύμισε δε  τη διαχρονική στήριξη που παρέχει η Ένωση, η οποία και όταν χρειάστηκε εκχώρησε, έναντι συμβολικού τιμήματος, το κτίριο που προορίζονταν για τα νέα γραφεία του Συνεταιρισμού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το στεγαστικό πρόβλημα του εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Δεν είναι, όμως, μόνο το Πανεπιστήμιο… Υπάρχουν πολλά και εξίσου σημαντικά ζητήματα για τις προοπτικές της περιοχής, για τα οποία, παρατήρησε ο κ. Κουτσουπιάς, δεν είμαστε όσο διεκδικητικοί θα έπρεπε. Και αφού αναφέρθηκε σε ορισμένα παραδείγματα, πρότεινε τον διαρκή και ευρύτερο χαρακτήρα της Επιτροπής Διεκδίκησης.