Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Εσπεριδοειδών

ΠΑΣΕΓΕΣ: Συστάθηκε Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Εσπεριδοειδών (Ε.Δ.Ο.ΕΣ.)

φ.μπ. πορτοκάλια (2)

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, το οποίο αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Ομάδας Εργασίας για τις οργανώσεις Παραγωγών κκ. Κωνσταντίνου Σκιαδά και Χρήστου Γιαννακάκη, πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Συνομοσπονδίας διαδοχικές συσκέψεις με τη συμμετοχή αφ’ενός Διοικητικών και Υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΑΣΕΓΕΣ, αφ’ ετέρου εκπροσώπων των οργανώσεων παραγωγών εσπεριδοειδών της χώρας καθώς και εκπροσώπων φορέων της εμπορίας- μεταποίησης- εξαγωγών κλπ κατά τις οποίες έγινε επεξεργασία του σχεδίου καταστατικού της ΕΔΟΕΣ και επιλύθηκαν ζητήματα που είχαν σχέση με τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας της μοναδικής στη χώρα μας ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ (Ε.Δ.Ο.ΕΣ)

Σήμερα στα Γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ με την συμμετοχή αφ’ενός των κκ. Κ. ΣΚΙΑΔΑ και Χ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ, του Γεν. Διευθυντού Γ. ΚΟΛΥΒΑ και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και αφ’ ετέρου των εκλεγέντων αντιπροσώπων των φορέων που αποδέχθηκαν να συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη της ΕΔΟΕΣ , ολοκληρώθηκε με την υπογραφή τους επί του καταστατικού και των προβλεπόμενων εγγράφων η σύσταση και λειτουργία της Ε.Δ.Ο.ΕΣ.

Το συνυπογραφέν καταστατικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., στο ΓΕΜΗ και στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (αρμοδιότητας του πρώην ΥπΑΑΤ) για την νομιμοποίηση του φορέα και την αναγνώριση του σύμφωνα με τα ισχύοντα στην οικεία Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ο.ΕΣ. συγκροτείται από ίσο αριθμό αντιπροσώπων από την πλευρά των παραγωγών και ίσο αριθμό από την πλευρά των φορέων της αγοράς και το Δ.Σ. ορίσθηκε 14μελές ως εξής : 7 μέλη από την πλευρά των παραγωγών και 7 από την πλευρά των φορέων της αγοράς.

Ορίσθηκε προσωρινό Δ.Σ. με θητεία μέχρι ενός έτους, μετά την εκπνοή του οποίου θα συνέλθει η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ο.ΕΣ για την εκλογή του πρώτου αιρετού ΔΣ το Προεδρείο του οποίου είναι  οι κάτωθι:

Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Εκπρόσωπος
  1. Σκιαδάς Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Α’ Αντιπρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ- Εκπρόσωπος Α.Σ.Ε.Ε. ΑΜΥΚΛΩΝ-ΣΠΑΡΤΗΣ «ΛΑΚΩΝΙΑ»
  1. Αντωνόπουλος Σπυρίδων
Α’ Αντιπρόεδρος ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ- ΡΕΑ
  1. Κυρλής Στέφανος
Β’ Αντιπρόεδρος ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ  ΑΘΗΝΩΝ «ΣΕΚΛΑ»
  1. Παπαδάκος Σπυρίδων
Γενικός Γραμματέας Α.Σ.Ε.Ε. ΑΜΥΚΛΩΝ-ΣΠΑΡΤΗΣ «ΛΑΚΩΝΙΑ»
  1. Καχριμάνης Σπυρίδων
Αναπληρωτής Γεν. Γραμ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΗΛΙΟΣ
  1. Γκίζας Νικόλαος
Ταμίας ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ- ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

paseges.gr