Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Ώρες ευθύνης

Ευρεία σύσκεψη με το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Αιτωλοακαρνανίας προκαλεί η Ένωση Αγρινίου, για τα βοσκοτόπια.

βοσκή κάμπος ένωση (3)

Η Ένωση Αγρινίου δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη μπροστά στο μείζον για τους κτηνοτρόφους θέμα της κατανομής των βοσκοτόπων, όπως αυτή ορίζεται με βάση τη σχετική ΚΥΑ, που τόση αναστάτωση έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα.

Έτσι, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 10:30 το πρωί, στον γ΄ όροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου στο Αγρίνιο, περιμένουμε το σύνολο των βουλευτών και των δημάρχων του νομού μας, ασφαλώς και τους πολιτικούς προϊσταμένους της Περιφέρειας, ώστε, σε συνεργασία και με τις άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις, από κοινού να διαμορφώσουμε το πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσουν, προκειμένου να αποτρέψουμε τις καταστροφικές για τους παραγωγούς και για την τοπική οικονομία απώλειες εισοδημάτων, που αναμφίβολα θα προκύψουν με την εφαρμογή της εν λόγο ΚΥΑ.

Στην Ένωση Αγρινίου, ως είθισται, δεν  περιοριζόμαστε σε διαπιστώσεις και διαμαρτυρίες, αλλά στη σύσκεψη αυτή θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση, με στόχο αυτή να ενσωματωθεί στις πρόνοιες του νέου θεσμικού πλαισίου, ώστε να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι του νομού μας να παραμείνουν στην παραγωγή.

Ακολουθεί η πρόσκληση προς το πολιτικό προσωπικό:

ΠΡΟΣ:   

  • Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα
  • Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Πλατανιά
  • Αντιπεριφερειάρχη κα. Χριστίνα Σταρακά
  • κ.κ. Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας
  • κ.κ. Δημάρχους Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Θέρμου, Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Ξηρομέρου                                                                   
  • Α.Σ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ
  • Α.Σ. ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»

Αγρίνιο 25-05-2015

Κυρίες/οι

Όπως γνωρίζετε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των βοσκοτόπων δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι και αγωνιούν πια, για το αν θα μπορέσουν να παραμείνουν στην παραγωγή.

Απόφαση που δημιουργεί τεράστια απώλεια εισοδήματος στους κτηνοτρόφους του νομού, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα ορατός όσο ποτέ στο παρελθόν ο κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης  του κλάδου.

Ωστόσο, οφείλουμε όλοι οι φορείς του νομού να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

Το θεσμικό πλαίσιο μας δίνει τη δυνατότητα και εμείς έχουμε ολοκληρωμένη και απολύτως επεξεργασμένη, στις λεπτομέρειές της, πρόταση. Αναγκαίο είναι όμως, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν, να συνεργαστούμε και να συμβάλει ο καθένας, απ’ τη δική του πλευρά,  σ’ αυτή την προσπάθεια.

Γι’ αυτό, σας καλούμε την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 10:30 π.μ. σε σύσκεψη στο Παπαστράτειο Μέγαρο  Αγρινίου,  (3ος όροφος), προκειμένου να σας παρουσιάσουμε την εν λόγω πρόταση και από κοινού να σχεδιάσουμε τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν.

Με τιμή                                                                                                                                          

Ο πρόεδρος του Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θωμάς  Κουτσουπιάς