Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Πληρωμές και... καλές γιορτές!

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου η πληρωμή του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης ύψους περίπου 1 δις ευρώ. Στις 29 Δεκεμβρίου η Εξισωτική.1

Η ενιαία ενίσχυση θα δοθεί κανονικά στους παραγωγούς την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου. Είναι μια πληρωμή που θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ.  Στις 29 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα δοθεί και η εξισωτική αποζημίωση  του 2014. Επίσης, γίνονται κανονικά οι πληρωμές βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας του 2012 και 2013 στις Περιφερειακές Ενότητες, στις οποίες  έχει υπάρξει  η ολοκλήρωση της διασταύρωσης στοιχείων και η αποστολή  τους στο Υπουργείο. Οι πληρωμές συνεχίζονται κανονικά και επιτελείται ένας άθλος.

Από τον Αύγουστο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου οι πληρωμές στους παραγωγούς και συγκεκριμένα  ενιαία ενίσχυση, εξισωτική αποζημίωση, πληρωμές από τα διαρθρωτικά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ.ά, ξεπερνούν τα 3 δις ευρώ!!!

Υπενθυμίζουμε ότι στην Αιτωλοακαρνανία ξεκίνησαν ήδη και συνεχίζονται οι πληρωμές στα Βιολογικά, πληρώθηκαν οι νέοι αγρότες και απ’ την πλευρά των υπηρεσιών είναι όλα έτοιμα για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στις επόμενες πληρωμές. Η Ένωση Αγρινίου διέθεσε το σύνολο του προσωπικού της σ’ αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να αποσταλούν έγκαιρα και χωρίς λάθη τα στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο, διαδικασία εξοντωτική φέτος, λόγω των συνεχών αλλαγών και μειώσεων στα βοσκοτόπια. Η Αιτωλοακαρνανία θα έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες, χάρη στην εξαιρετική δουλειά που προηγήθηκε. Σ’ αυτή τη φάση, οι υπηρεσίες μας εξακολουθούν εντατικά να εργάζονται, προκειμένου να καλύψουν, ει δυνατόν, το σύνολο των απαιτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, που για πολλοστή φορά άλλαξε τα δεδομένα, ώστε να περιοριστεί έτη περαιτέρω ο κίνδυνος απωλειών.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη και εξοφλητική δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης που θα καταβληθεί τη Δευτέρα, οι παραγωγοί θα λάβουν κανονικά τα χρήματά τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τον προηγούμενο μήνα  29.038 δικαιούχοι στην Αιτωλοακαρνανία έλαβαν 46.566.317,41 ευρώ.